Sunnuntain hyppelöt


Käytiin 25.11. Mikael Wahlmanin valmennuksessa, mutta en ole saanut sieltä vielä tehtyä postausta tänne. Ohjelma, millä olen koonnut videot, ei jostain syystä hyväksy enää noita klippejä, joten olen tapellut sen kanssa ja samalla koittanut kartoittaa uutta sopivaa ohjelmaa. Sieltä on tietysti pelkkää videota, joten... :-(

Valmennuksen jälkeen laitettiin taas uusi kuolain tilaukseen. Mentiin siis suoralla pelhamilla, eikä Paxter ollut sillä oikein parhaalla tavalla kuulolla. Nyt meillä on nivelpelham ja ainakin tänään Paxter meni sillä tosi hyvin ja oli kuulolla koko tunnin! Tosissaan toivon, ettei enää tarvitse etsiä uutta kuolainta.

Tänään oltiin siis Katrin tunnilla hyppäämässä. Viikon päästä on kisat Savonlinnassa, joten vähän niitä silmällä pitäen käytiin nyt ottamassa hyppyjä alle. Paxterilla oli aika paljon virtaa ja sitä saikin pidätellä aika paljon. Hypyt sujui tosi hyvin, kun vaan hevonen jaksoi malttaa. Paxter oli niin innoissaan esteistä, että se halusi alkutunnista mennä vaan täysillä... :-D

Mentiin aluksi kahta laukkapuomia, joille ruuna otti aina hirmuiset loikat. Puomien jälkeen hypättiin kahta estettä ihan vaan yksittäisenä, jonka jälkeen tultiin rataa. Radassa oli kahden esteen sarja ja okseri linjana, niiden lisäksi kaksi yksittäistä pystyä. Esteet oli alkuun jotain 70-80cm ja lopuksi oli jokunen 90cm sekä 100cm pysty.

Tuli muuten maisteltua myös maneesin hiekkaa... Kolme vuotta edellisestä tippumisesta ja nyt se sitten tapahtu! Onneks ei koskenut, huomenna saattaa toki kroppa olla jumissa. Paxter kuitenkin oli tosi rehellinen, sarjan ekalle esteelle tuli hyppy liian lähelle ja menetin siinä tasapainon, roikuin kyljellä mutta hevonen ei kieltänyt toiselle vaan hyppäsi senkin yli. Jos ois tullut kielto, oisin lentänyt päin estettä ja se vasta oliskin tuntunut... Hauskinta tässä oli ehkä se, että rata loppui tuon sarjan jälkeen, joten selvitettiin rata siis! :-D Tippumisen jälkeen nousin tietysti takaisin, tultiin tuo okseri - sarja linja uudelleen ja hypättiin pari pystyä. :-)

Henri otti meistä kuvia, nää ei oo laadultaan ihan kymppejä, mutta tosi hyvin aloittelijakuvaajalta ;-)



 




Tässä kuvasarjana tuo tippuminen, tosin ihan viimeset kuvat jäi Henrillä ottamatta... :-D Se löytyy kyllä videoltakin!











Kommentit